Tips til å øke omsetningen i nettbutikken (B2B)

1. Nyhetsbrev

Nyhetsbrev er noe av det mest effektive kanalen for å øke omsetning i nettbutikk for lavest mulig penge. Det gjør det til den mest etterspurte kanalen for å markedsførere. Utnytt dine eksisterende forhold og bygg en bedre, mer personlig opplevelse for kundene dine.

Segmentering i B2B e-handel – ved å dele kundebasen din i grupper basert på spesifikke kriterier – bidrar til å øke åpnings- og klikkfrekvensen. Ideelt sett lager de fleste B2B-e-handelsmarkedsførere målrettede segmenter for å nå ut til kunder med de riktige meldingene.

Disse segmentene kan baseres på kjøpshistorikk, kjøpefrekvens og produktkategori de har kjøpt fra tidligere. 

Ekstra tips: Lag et segment av passive kjøpere og send en e-post med kampanje med tilbud eller fri frakt. Dette vil hjelpe deg med å bringe dem tilbake til butikken din.

2. Personlig gjennomføring av ordre med kunde

Dersom det er noen som trenger et ekstra “push” for å komme i gang med å bruke nettbutikken er det lurt å gi dem en gjennomgang hvor dere sammen gjennomfører en ordre fra A-Å. Sørg for at de får opprettet en bruker og vis dem hvordan varene er sortert. Dette er en god anledning til å hjelpe kunden med å legge inn en ordre og bli kjent med nettbutikken.

Dersom du har et salgsteam er det viktig at de kjenner systemet ditt og er godt opplært for å oppfordre kunder til å handle på nett.

3. Raskere frakt

Ingen liker å vente i flere dager eller uker på å få ordrene levert. Det begynner å bli mer og mer normalt med kortere leveringstider i B2B-markedet. For privatkunder har dette lenge vært et “must”.

Den beste måten å muliggjøre raskere frakt på er å optimalisere og effektivisere det nåværende ordrebehandlingssystemet. Sjekk alle ting som skjer etter at en ordre er plassert, og hvor lang tid det tar å bli sendt. De fleste forsinkelser skjer på grunn av mangel på varelager eller tid det tar å pakke produkter for forsendelse.

Ekstra tips: Promoter dette med banner i nettbutikken.

4. Kvantumsrabatter

For å øke ordrestørrelsen kan det være lurt å ha mulighet til å opprette kvantumsrabatter eller ha kollirabatter.

Med kvantumsrabatter kan du gi billigere enhetspris på produktet du selger jo mer kunden kjøper. 

Med kollirabatter kan du gi kunden rabatt dersom de bestiller i hele kolli. Kunden vil kun oppnå rabatten når de bestiller i kolli. Når kunden ikke bestiller i hele kolli vil de ikke åpne prosenter på kjøpet sitt.

5. Gode bilder og produktbeskrivelser

Gi klare, detaljerte produkbeskrivelser til å hjelpe kunder med å kjøpe produkter. Du kan også inkludere produktkataloger og/eller videoer som viser hvordan du bruker et produkt eller tar det i bruk.

Det å være gi god oversikt til kunden kan føre til mer salg og bidra til en følelse av tillit mellom deg og dine kjøpere.