Slik lykkes du med nettbutikk for B2B

slik-lykkes-du-med-nettbutikk-for-b2b

Slik lykkes du med nettbutikk for B2B

Selger du produkter til B2B-markedet og bruker mye unødvendig tid på bestillinger? Med en B2B nettbutikk kan din bedrift enkelt selge produkter i store kvantum og samtidig spare både tid og penger. Vi i Storeshop sitter på mye kunnskap om denne typen nettbutikk og deler gjerne våre tips, slik at også du kan lykkes med en B2B nettbutikk.

Hvorfor B2B nettbutikk?

Vi i Storeshop vet at en digital tilstedeværelse er alfa omega for å overleve i dagens marked. En B2B nettbutikk gjør det enkelt for dine kunder å bestille produktene de trenger, uten å måtte snakke med en selger. Dette sparer både deg og kunden for dyrebar tid. Du vil også ha mulighet til å tilby dine kunder skreddersydde opplevelser, slik som enkel innlogging for alle avdelinger, relevante produkter, oversikt over tidligere bestillinger og mye mer. I tillegg til egen nettbutikk for B2B-kunder, har du også mulighet til å selge til privatpersoner. Les mer om vår B2B nettbutikk her.

Hvordan lykkes med B2B nettbutikk?

Det er mange faktorer som spiller inn for om du lykkes eller ikke med din B2B nettbutikk. Felles for de fleste faktorene er at de baserer seg på kundens opplevelse av din nettbutikk. En fornøyd kunde vil vende tilbake, og en veldig fornøyd kunde vil kunne bli en ambassadør som anbefaler deg videre.

Brukervennlighet

Hvordan siden din fungerer er noe av det første dine kunder vil legge merke til når de besøker din nettbutikk. For å lykkes med en B2B nettbutikk er det nødvendig å fokusere på brukervennlighet. Men hva kjennetegner egentlig god brukervennlighet i en nettbutikk? 

Brukervennlighet handler kort fortalt om hvor lett og intuitiv nettbutikken din er. Siden skal være fin å se på, enkel å navigere og gi bruker all informasjon han eller hun trenger. Det er også viktig at siden er tilpasset mobil, PC og nettbrett – og at den ikke har for lang innlastningstid.

Produktinformasjon

For at kunden skal kjøpe nettopp av deg, er det nødvendig å tilby god produktinformasjon. Legg til en beskrivelse av ditt produkt, og list opp detaljer som er viktig å informere om, som for eksempel størrelsen på et bord eller ingrediensene i en matvare. Med Storeshop kan du selv enkelt gå inn på dine produktsider og redigere denne informasjonen.

Konkurransedyktige priser

Det er ingen hemmelighet at én av de viktigste faktorene for salg er priser. Med nettbutikk gjennom Storeshop kan du enkelt presentere egne priser til B2C-kunder, og egne priser til B2B-kunder. Ved å logge inn får dine B2B-kunder tilgang til egne priser som du enkelt setter opp basert på kategori, produkt, kunde eller kundegruppe. Har du for eksempel en kunde som kjøper veldig mye av ett produkt er det naturlig å senke prisene på nettopp dette produktet for denne kunden.

Enkel bestilling av store kvantum

Importører og grossister kjøper varer i store kvantum, og dette er noe vi har lagt vekt på i utviklingen av vår nettbutikk. Ved hjelp av få tastetrykk kan dine kunder enkelt legge ønsket antall varer i handlekurven uten å bli videresendt til selve produktsiden. Kunden har hele tiden oversikt over hvor mange av hvert produkt som er lagt i handlekurven. 

Innholdsmarkedsføring

Vår nettbutikkløsning har mulighet for en egen side for publisering av artikler, nyheter og annet innhold. I dagens samfunn med mange aktører er det vanskeligere å overtale kunden og man må tenke utenfor boksen. Publikum forventer å få noe av verdi. Dette kan du legge til rette for ved å publisere artikler, oppskrifter, filmer eller lignende på dine egne sider. Denne typen markedsføring kalles innholdsmarkedføring og innholdet som publiseres kan videre brukes i markedsføring på digitale kanaler som Facebook og Google. 

Hvorfor velge Storeshop?

Storeshop er en totalleverandør av B2B nettbutikker. Med nettbutikk fra oss har du selv full kontroll over dine varer og salg til enhver tid. Du kan selv velge å holde i nettbutikken, eller få noen hos oss til å drifte den. Under ser du noen av fordelene du får med B2B nettbutikk fra Storeshop.

  • Nettbutikk rettet mot privatpersoner og bedrifter i én og samme pris
  • Spar tid ved å selge via nett istedenfor via mail, telefon eller møter
  • Egen innlogging som skjuler dine priser for alle som ikke har bruker
  • Integrasjon mot ditt regnskapssystem
  • Tilpass rabatter på kategori, produkt, kunde eller kundegruppe
  • Hurtigbestilling
  • Innkjøp på tvers av avdelinger
  • Produktfaner
  • Integrasjoner med blant annet Facebook Pixel, Klarna, Google Cloud Hosting og Google Analytics

Les mer om våre funksjoner her