Hvilke trender vil prege netthandel i 2023?

Metaverse - slik vil netthandel se ut i fremtiden

Netthandel har blitt stadig mer populært i de siste årene og er en industri som er i konstant utvikling. Vi kjøper stadig mer varer og tjenester på nettet. Hva kan vi forvente i 2023? Hva er de viktigste trendene innen netthandel for det kommende året? Vi i Storeshop inviterer deg til å utforske disse sammen. 

I 2023 blir metaverse, mobil-og sosial handel og AI viktigere enn noen gang. I tillegg er det flere andre trender du bør være oppdatert på for å lykkes i året som kommer.

Trender

  • Video – Innhold er konge! 
  • Sosial handel – Sosiale medier som salgskanal 
  • Mobil handel – Utviklingen av mobilvennlige nettsider 
  • Metaverse – Tilby forbrukeren en oppslukende handelsopplevelse!
  • AI og Chatbots – Utviklingen av chatbots

Video 

Vi er enige med Bill Gates’ sitat “Innhold er konge” (“Content is king”), men hva slags innholdsformat burde vi legge vekt på? 

Video har blitt en populær trend innen netthandel i de siste årene og har ført til endringer i måten folk surfer og handler på nett. I 2022 har gjennomsnittspersonen brukt i snitt 100 minutter per dag på å se videoer på nett. Video er fremdeles det mest dominerende innholdsformatet og det gir bedriften muligheten til å vise frem produktenes egenskaper og fordeler på en mer visuell og dynamisk måte enn statiske bilder eller tekst, noe som kan hjelpe til å øke kundeinteressen og salget. Dette kan bidra til å fange oppmerksomheten til potensielle kunder og gi dem en bedre forståelse av hva produktet eller tjenesten kan gjøre for dem. 

Det finnes forskjellige måter bedriftene kan bruke video i netthandel på, som for eksempel produktdemonstrasjoner, produkt-unboxing, kundetestimonials, how-to guider og den kan også brukes til å gi seeren et ærlig blikk bak kulissene til selskapet. 

Bruk av video i netthandel er en trend som ikke viser tegn til å bremse ned. Jo flere bedrifter som tar i bruk video som innholdsformat, jo større sannsynlighet er det for at vi vil se en enda kraftigere økning i bruken av video i netthandel de kommende årene. 

Sosiale Medier 

En annen trend innen netthandel er fremveksten av sosiale medier som salgskanal. Bedrifter bør ta i bruk sosiale mediekanaler som Facebook, Instagram og TikTok for å vise frem produktene sine, dele historier og tiltrekke seg flere potensielle kunder. Dette gjør at de kan nå ut til et bredere publikum, samt gjøre det enklere for kunder å handle på nett. 

En annen netthandelstrend under denne kategorien handler om bruk av “influencers”. Influencere blir viktigere enn noen gang og flere netthandelsselskaper samarbeider i økende grad med influencere for å markedsføre merkevaren og produktene sine.

Mobilhandel

En av de største trendene innen netthandel er veksten av mobilhandel eller M-commerce. Stadig flere forbrukere bruker smarttelefoner eller andre mobile enheter for å handle på nett. Dette har ført til en økning i utviklingen av mobilvennlige nettsider og apper som gjør det enklere for folk å handle på farten.

Mobilhandelen vil fortsette å vokse betydelig i 2023. Hovedfokuset til bedriften din bør være å gi kundene dine en utmerket handleopplevelse og sørge for at du har en mobilvennlig nettside. Med en nettbutikkløsning fra Storeshop, vet du allerede at nettbutikken din er automatisk mobiltilpasset slik at potensielle kjøpere vil enkelt finne deg og ha en utmerket kjøpsopplevelse på alle enheter. 

Metaverse 

I løpet av de siste årene har Metaverset blitt en populær plattform innen netthandel. Denne trenden drives av den voksende populariteten til virtuelle virkelighet (VR)- og augmented reality (AR)- teknologier, som gjør det enklere for folk å interagere med og utforske Metaverset. 

En av de viktigste fordelene med Metaverset er muligheten til å tilby forbrukere en svært oppslukende og engasjerende handelsopplevelse. Ved å bruke VR- og AR- teknologier kan man skape virtuelle miljøer som er designet for å etterligne den virkelige verden, slik at forbrukerne kan interagere med produktene og tjenestene og foreta et kjøp på en slik måte som ligner på tradisjonell varehandel.

AI og Chatbots 

En annen trend som blir stadig mer utbredt innen netthandel er kunstig intelligens. AI-teknologien brukes for å forbedre kundens handleopplevelse, øke salget og forenkle forretningsdriften. 

En av de viktigste måtene AI brukes innen netthandel er gjennom utvikling av chatbots. En chatbot kan hjelpe deg med å finne de produktene du leter etter, besvare spørsmålene dine og gi personaliserte anbefalinger. Dette kan bidra til å forbedre kundeopplevelsen og øke salget. 

AI brukes også for analyse av kundedata. Ved å samle inn og analysere data om kundeadferd, kan bedriftene få en bedre forståelse av kundene sine og gi dem personaliserte opplevelser. Dette kan innebære personaliserte produktanbefalinger, tilpassede e-postmarkedsøfringskampanjer og tilpasset innhold på nettsiden. 

Gjennom bruk av kunstig intelligens kan man også administrere lagerbeholdningen på en effektiv og smart måte. AI-drevne lagerstyringer kan hjelpe med å optimalisere lagerbeholdningen og redusere risikoen for å gå tom for populære produkter. I tillegg kan AI-drevne systemer hjelpe med å identifisere og forhindre svindelaktivitet, noe som beskytter både selskapet og kunden. 

Andre viktige trender som vil prege netthandel neste år kan være personlig handleopplevelse, voice shopping, bærekraft, subscriptions, omnikanal og mangfold av frakt- og betalingsløsninger. 

Konklusjon:

Netthandel er i stadig endring og den skal fortsette å utvikle seg og vokse, med nye trender og teknologier som stadig dukker opp. Disse og andre fremtidige trender vil fortsette å forme/endre måten folk handler på nett i de kommende årene. Fremtiden vil fortsette å handle om å tilby den mest automatiserte og personaliserte handleopplevelsen. Dermed er det viktig at bedriftene skal holde seg oppdatert og tilpasse seg endringene for å kunne konkurrere og lykkes i det online markedet. 

Vi i Storeshop ønsker alle masse lykke til i 2023. La oss gjøre det beste ut av 2023!