7 grunner til å starte B2B nettbutikk i 2024

7 grunner til å starte B2B nettbutikk

Hvorfor bør din bedrift starte en B2B nettbutikk? B2B nettbutikk er svært viktig for bedrifter som selger produkter til andre bedrifter. Hvis bedriften din satser på digitalt salg, vil dette føre til økte inntekter og effektivitet, samtidig som du får mer fornøyde kunder. En B2B nettbutikk er en enkel og effektiv måte å nå potensielle kunder på og har som regel mer avanserte funksjoner enn B2C nettbutikker. En B2B nettbutikk tilbyr blant annet funksjoner som konto- og rolleadministrasjon, flere betalingsmåter, volumrabatter, og sporing av ordrehistorikk.

Det finnes flere gode grunner til å starte en B2B nettbutikk. Her er noen av de viktigste:

Økt fleksibilitet og tilgjengelighet

En B2B nettbutikk gir kundene muligheten til å handle hvor som helst, uavhengig av tid på døgnet. 

Tidsbesparelse gjennom automatisering av salgsprosessen

Du kan spare mye tid som du kan bruke til å utvikle forretningsstrategiene dine hvis du har en B2B nettbutikk som kan hjelpe deg til å automatisere manuelle oppgaver som ordrebehandling, betaling og fakturering. I tillegg kan du også redusere salgs- og administrasjonskostnader. 

Mersalg til eksisterende kunder

En B2B nettbutikk øker salget til eksisterende kunder ved å tilby kundene en mer praktisk måte å handle på. Våre kunder har fått 15-25% mersalg siden de har kommet i gang med B2B nettbutikk. Samtidig opplevde de at kundene deres har raskt endret holdning til å foretrekke å bestille over nett. 

Nå flere kunder gjennom digital markedsføring

Du kan bruke Google Ads, søkemotoroptimalisering, e-postmarkedsføring og annonsering på sosiale medier for å markedsføre din nettbutikk. Som et resultat vil du introdusere nettbutikken til mange nye kunder som ikke kjenner til den fysiske nettbutikk. 

Brukervennlighet

Trenger du B2B nettbutikk, men du synes det er vanskelig med design? En B2B nettbutikk har et enkelt og moderne design tilpasset alle enheter. Med en B2B nettbutikk fra Storeshop kan du enkelt vise frem dine produkter på nettet og du får alt du trenger for å lykkes med netthandel. 

B2B netthandel gir klare fordeler til miljøet

Ifølge en global undersøkelse gjort av Generation IM er netthandel 17% mer carbon effektiv enn tradisjonell handel. 

Økt kundetilfredshet og lønnsomhet

En nettbutikk gir deg muligheten til å samle inn data om kundene dine og deres atferd. Dette kan hjelpe deg til å tilpasse produktene til kundene sine behov og øke kundetilfredsheten. Ved å gi kundene dine personaliserte opplevelser og personaliserte produktanbefalinger kan du også øke lønnsomheten. 

Konklusjon

Det er vanskelig å gi et entydig svar på hvor mye mer grossistene tjener etter å ha startet en B2B nettbutikk fordi det avhenger av flere faktorer som for eksempel størrelsen på bedriften, bransjen de er i, konkurransen i markedet, hvor godt nettbutikken er markedsført og hvor godt den er utviklet. 

Våre kunder har sett en økning i omsetning på 20-30% etter å ha implementert Storeshop B2B nettbutikkløsning. I tillegg har de i snitt spart en time hver dag for å håndtere ordre. Likevel er det viktig å understreke at resultatene kan variere fra bedrift til bedrift. Derfor kan det være lurt å gjøre en egen analyse for å se hvordan en B2B nettbutikk kan hjelpe din bedrift.

Hvis du vurderer å starte en nettbutikk, kan du gjerne lese mer her. Vi oppfordrer deg også til å ta en uforpliktende samtale med en av våre Storeshop spesialister som vil fortelle deg mer om hvordan en nettbutikk kan hjelpe bedriften din.

Hvis du fortsatt er usikker, kan du prøve vår gratis demo for å utforske alle funksjonene og tjenestene!